Доступність посилання

ТОП новини

Балога незаконно користується державною охороною – «Народна самооборона»


Громадянський рух «Народна самооборона» заявив, що голова Секретаріату Президенту Віктор Балога незаконно користується державною охороною.

Відповідну заяву поширила прес-служба руху.

«Згідно з законом про держохорону посадових осіб крім президента, у «місцях постійного і тимчасового перебування забезпечується безпека: Голови Верховної Ради; Прем'єр-міністра; Голови Конституційного Суду; Голови Верховного Суду; першого віце-спікера; першого віце-прем'єр-міністра; міністра закордонних справ; генпрокурора», мовиться в заяві.

«У статті 7 цього закону зазначено, що держохорона у разі наявності загрози життю чи здоров'ю може здійснюватися щодо народних депутатів, членів уряду, керівників центральних органів виконавчої влади, суддів Конституційного Суду та Верховного Суду, голови Нацбанку, голови Верховної Ради АР Крим, голови ради міністрів АР Крим», – заявили в «Народній самообороні».

«Цей перелік є вичерпним, і в ньому відсутня посада глави Секретаріату Президента», – наголосили в прес-службі.

У «Народній самообороні» вважають: «якщо Балога потребує охорони, нехай сплачує дану послугу за рахунок власних коштів співробітникам підприємства «Титан» МВС України, а не користується охороною за рахунок держави».

У прес-службі руху повідомили, що СБУ в Закарпатській області дала вказівку органам міліції організувати «заходи для забезпечення безпеки особи, що охороняють, яка перебуває в Закарпатській області в період з 3 по 5 квітня 2009 року».

Також, за інформацією Самооборони, у даній вказівці повідомлялося, що «в охоронних заходах стосовно Балоги управлінням СБУ в Закарпатській області задіяні 15 співробітників підрозділу «Альфа».

Прес служба повідомила, що депутат від депутатської групи «Народна самооборона» Генадій Москаль направив депутатське звернення до Генпрокурора щодо здійснення прокурорського реагування на грубе порушення закону про держохорону посадових осіб.
XS
SM
MD
LG