Доступність посилання

ТОП новини

60-річчя Ради Європи і Україна


Київ – Цими днями Рада Європи відзначає своє 60-ліття. У Києві з цієї нагоди відбулась конференція, за участю українських урядовців, політиків і студентства. Серед іншого, представники уряду розповідали про програми, які, за сприяння Ради Європи, здійснюються в Україні: серед них – підтримка реформ правозахисної і судової системи; боротьба з корупцією тощо.

Якщо говорити коротко про допомогу Ради Європи Україні, то її результатом має стати поліпшення життя українців, перемога сили закону і подолання корупції. Це важливий «спільний інтерес» України та Ради Європи.

Жити як у Європі – означає жити у правовій державі, переконана заступник міністра юстиції Валерія Лутковська. За її словами, експерти Ради Європи разом із українськими колегами нині розробляють своєрідний «кодекс честі» чиновника, спрямований на подолання корупції в органах влади. Ймовірно, цей унікальний для України документ буде готовий до кінця року, каже пані Лутковська.

Ще один «спільний інтерес» України і Ради Європи – це боротьба з нелегальною міграцією. Європейські та українські експерти – правники, працівники міграційних служб – працюють разом над удосконаленням законодавства України у цій царині, зазначив на конференції заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов.

«Діяльність Ради Європи у питаннях міграції спрямована на причини визначення міграції та на правовому захисті мігрантів. І це дуже важливо для України, оскільки парадокс нашої країни в тому, що ми виступаємо у тривимірному вигляді: Україна є транзитною країною міграційних потоків; ми є країною походження мігрантів. І ми є країною, яка приймає мігрантів», – зауважив Василь Мармазов.

Він нагадав, що саме Рада Європи знайшла можливість організувати своєрідні «курси європейської кваліфікації» для МВС і прикордонної служби України.

Експерт Департаменту з питань євроінтеграції Кабінету Міністрів Олексій Перевезенцев наголосив, що практична допомога європейських експертів, спільні програми дають владним інститутам України важливий досвід у впровадженні високих стандартів життя пересічним українцям.

(Київ – Прага)
XS
SM
MD
LG