Доступність посилання

ТОП новини

У Таїланді демонстранти зірвали саміт АСЕАН


У Таїланді демонстранти перешкодили проведенню зустрічі керівників МЗС трьох країн-учасниць саміту АСЕАН у Паттаї.

Учасники мітингу опозиції блокували будівлю, в якій мали відбуватися переговори керівників МЗС Японії, Китаю і Південної Кореї. Міністр закордонних справ Японії Хірофумі Накасоне не зміг пройти у приміщення, і тристоронню зустріч довелося відмінити.

За повідомленнями, міністри збиралися обговорити запуск північно-корейської ракети. Це стало першим випадком, коли прихильники зміщеного з поста прем'єр-міністра Таксина Шинаватри зуміли перешкодити роботі саміту.

Близько двох тисяч активістів у червоних сорочках прибули до курортного міста Паттайя у п'ятницю, і висловлювали своє невдоволення біля входу в міський конференц-центр. Приблизно 200 з них два дні тому прорвали поліцейський кордон і вступили в сутичку з поліцією, але були відтіснені.

Глава уряду Таїланду Абхисіт Ветчачива провів екстрену нараду з силовими відомствами. За її підсумками прем'єр заявив журналістам, що «у найближчі хвилини будуть введені підвищені заходи для наведення порядку». «Влада постарається не допустити нових зіткнень маніфестантів з мирними громадянами», – сказав він.

Тим часом демонстранти продовжують блокувати виїзди з готелів, де зупинилися лідери Китаю, Японії, Південної Кореї і Нової Зеландії. Опозиція висунула єдину умови припинення акції – «відставка прем'єра Абхисіта Ветчачиви».
XS
SM
MD
LG