Доступність посилання

ТОП новини

Закони для МВФ чи антикризова програма


Київ – Цього тижня Верховна Рада має працювати в пленарному режимі. Коаліція вважає, що насамперед потрібно ухвалити закони, необхідні для отримання кредиту Міжнародного валютного фонду. А опозиція наполягає, що насамперед потрібно розглянути антикризову програму уряду.

Останній пленарний тиждень завершився блокуванням парламентської трибуни Партією регіонів. Регіонали вимагали від уряду подати на розгляд Верховної Ради антикризову програму. Не відмовляться вони від цих вимог і зараз, – повідомив Радіо Свобода народний депутат Олексій Плотников.

«Ми сподіваємося, що 14 квітня буде винесена антикризова програма уряду. Тобто, це те, на чому наполягає наша політична сила, і те, про що домовилися на погоджувальній раді керівники фракцій. Ця програма буде обговорена. Відповідно до того, чи ухвалять цю програму, чи її не ухвалять, вирішуватиметься порядок денний Верховної Ради», – зазначив народний депутат Олексій Плотников.

За словами Плотникова, парламент повинен розглядати низку антикризових законопроектів, які випливають з антикризового регулювання. Крім цього, він висловив сподівання, що уряд подасть певні пропозиції щодо бюджетного коригування: «Можливо, це не буде винесене до сесійної зали, але до комітетів такі пропозиції повинні надходити».

Олексій Плотников запевнив, що опозиція не голосуватиме за закони, які вимагає Міжнародний валютний фонд для отримання кредиту.

БЮТ за стабілізацію «Нафтогазу»

А ось на ухваленні яких законів наполягатиме Блок Юлії Тимошенко. Представник Блоку Олег Ляшко заявив: «У першу чергу парламент повинен повернутися до розгляду законопроектів, які не були підтримані минулого сесійного тижня. А саме, це законопроекти, які дозволяють стабілізувати ролботу «Нафтогазу України» та Пенсійного фонду. Чому саме ці законопроекти? Бо в законопроекті, якій стосується «Нафтогазу», уряд пропонує на уникнення банкрутства «Нафтогазу» направити понад 7 мільярдів гривень».

За словами народного депутата Олега Ляшка, що стосується Пенсійного фонду, то цей законопроект передбачає скасування пільг чиновникам, депутатам, суддям, прокурорам.

«Скасування пенсій, які сьогодні отримують і по 20, і по 30, а в деяких випадках 70 тисяч гривень на місяць», – зазначив Олег Ляшко.

А представників коаліції з блоку «Наша Україна – народна самооборона» насамперед турбує кредит Міжнародного валютного фонду. Юрій Кармазін: «Мова йде про з’ясування стосунків з Міжнародним валютним фондом. Якщо нам вдасться це зробити, це буде серйозна задача, яка стоїть перед нами. Ну і встановлення стабілізації. Зокрема, співпраця з урядом, Президентом. Я думаю, що більшість ми знайдемо».

Ну, а де шукатиме більшість парламентська коаліція стане відомо вже післязавтра.

(Київ–Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG