Доступність посилання

ТОП новини

У Бахчисараї козаки побили журналіста


У Криму минулих вихідних група козаків у Бахчисараї побила координатора мережі кримських євроклубів, редактора Інтернет-видання «Медіа-Крим» Айдера Муждабу. За його словами, в міліції відмовилися прийняти заяву про цей напад.

Відомий у Бахчисараї активіст громадянського руху і журналіст Айдер Муждаба повідомив Радіо Свобода, що з чотирма учнями українського класу, де раніше викладав, у вихідні він прогулювався околицями Бахчисарая. У районі печерного міста Чуфут-Кале вирішив підняти дітей на плато, але їх наздогнали двоє козаків і заборонили йти далі. Коли ж Муждаба продовжив розмову з козаками українською мовою, то отримав кілька ударів в обличчя.

Дільничний міліціонер, до якого звернувся постраждалий, вибачився, але заявив, що нічого зробити не може, тому що Свято-Успенський монастир «уклав угоду з козацтвом, і козаки зараз опікуються правопорядком, разом з міліцією, за згоди місцевої влади».

Раніше, після того, як кримська влада передала монастиреві колишні вакуфні землі (землі мусульманських громад) в Бахчисараї виникали зіткнення між кримськими татарами і проросійськими козаками.
XS
SM
MD
LG