Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає Раду ухвалити закони, необхідні для співпраці з МВФ


Про це він сказав, відкриваючи нараду із прем’єром Юлією Тимошенко, головою парламенту Володимиром Литвином і представниками МВФ.

«Я звертаюся до всіх політичних сил - ухвалити завтра позитивне рішення в Раді під час голосування цих законопроектів», – сказав Ющенко.

За його словами, ці законопроекти стосуються пенсійної політики і збалансування фінансового плану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Глава держави також закликав Кабінет Міністрів і Національний банк узгодити єдиний порядок рекапіталізації банків.

«Мене турбує, що дотепер іде дискусія, у якому порядку рекапіталізувати банківську систему. Кабмін і Нацбанк повинні виробити загальну позицію... Я звертаюся до Прем’єр-міністра й голови НБУ для того, щоб найближчим часом вони знайшли спільне рішення», – сказав Президент, порадивши уряду й НБУ упродовж двох днів провести консультації з місією МВФ щодо цього питання.

Крім того, Президент виступив за якнайшвидше затвердження змін до меморандуму зі співпраці України й Міжнародного валютного фонду. Віктор Ющенко попросив відповідних експертів провести аналіз проекту меморандуму і якнайшвидше подати його на підпис.

Україна має намір звернутися до МВФ, місія якого прибула до Києва минулого тижня, з пропозицією об’єднати другий і третій транші кредиту, який фонд погодився надати Україні. У листопаді минулого року Київ отримав перший транш – 4,5 мільярда доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG