Доступність посилання

ТОП новини

Найбільшу в Україні шоколадну писанку продали в Ужгороді


Найбільшу в Україні шоколаду писанку сьогодні продали в Ужгороді, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. За 3 600 гривень яйце викупив київський Український дім, який планує виставити шедевр на Всеукраїнській виставці писанок, що днями має початися в столиці України.

За словами ужгородського кондитера Валентина Штефаня, який спеціально до Великодніх свят виготовив писанку, очікується, що на виставку приїде представник Книги рекордів Гіннеса.

Для виготовлення яйця заввишки в один метр Валентин Штефаньо використав близько 30 кілограмів чорного й білого французького шоколаду. Над створенням незвичайної писанки майстер працював два дні.

Для того, щоб відлити яйце, кондитер з Італії замовляв спеціальні пластикові полікарбонатні форми. Виливши дві половинки, склеїв їх, тому яйце всередині порожнє. Тим не менше, воно доволі важке – майже 30 кілограмів.

Ззовні писанка розфарбована різнокольоровими харчовими барвниками, какао-маслом.

Ще одна «родзинка» шоколадного яйця – три шухляди, які ніби відкриваються з однієї із стінок писанки. У кожній шухляді – десятки маленьких крашанок золотого, білого та бронзового кольорів, а ще – біла шоколадна стружка.

XS
SM
MD
LG