Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає владу Молдови не перешкоджати роботі журналістів


Представник ОБСЄ з питань свободи слова Міклош Гарашті закликав владу Молдови забезпечити вільний доступ іноземних журналістів до країни. Повідомлення про це міститься на офіційному сайті ОБСЄ.

Водночас він закликав журналістів дотримуватися правил неупередженості при висвітленні подій в Молдові, що відбулися після парламентських виборів 5 квітня.

«Хоч би якими були обставини, обмеження у діяльності ЗМІ порушують кілька принципів ОБСЄ в сфері медіа», – йдеться в листі Гарашті до міністра закордонних справ Молдови Андрія Стратана.

Представник ОБСЄ навів кілька скарг, отриманих від молдовських та іноземних журналістів щодо перешкоджання їхній роботі з боку прикордонних сил чи сил правопорядку.

Так, до переліку внесені випадки відмови румунським та низці інших іноземних журналістів у в’їзді в Молдову 7 та 8 квітня, напади та затримання молдовських і румунських журналістів, що передавали репортажі з місця сутичок між маніфестантами та правоохоронними органами 8-10 квітня.

Гарашті також навів приклад, коли 5 журналістів були змушені залишити країну, незважаючи на чинну акредитацію, через зміну візового режиму 9 квітня.

Після парламентських виборів 5 квітня, на яких перемогли комуністи, в Кишиневі відбулися акції протесту, які переросли у сутички з поліцією.

Офіційний Кишинів звинуватив Румунію у підбурюванні маніфестантів і запровадив візовий режим з цією країною.

XS
SM
MD
LG