Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко схвалює кроки уряду для поновлення спiвпрацi з МВФ


Президент Вiктор Ющенко підтримав рiшення уряду щодо антикризових заходiв для вiдновлення спiвпрацi з Мiжнародним валютним фондом.

«Економiчну та соцiальну полiтику в державi формує уряд – це його персональна вiдповiдальнiсть. I тому будь-якi кроки, якi здiйснює уряд щодо формулювання того або iншого питання, є його винятковою компетенцією», – сказав глава держави, коментуючи вчорашні рішення уряду.

«У цьому сенсi я всiляко схвалюватиму активну урядову позицiю», – заявив Ющенко.

Глава держави також повiдомив, що доручить своєму апарату провести експертизу рiшень уряду, зазначивши, що не всi вони «iдеальнi».

Вiн також знову закликав парламентарiв ухвалити законопроекти, якi допоможуть вiдновити роботу з мiсiєю МВФ в Українi.

Вчора Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного три антикризові закони, необхідні для отримання Україною чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Після цього Кабінет Міністрів провів позачергове засідання, після якого прем’єр заявила, що уряд знайшов «правові можливості своїми постановами врегулювати всі питання, які стосуються збалансування бюджетів Пенсійного фонду і НАК «Нафтогаз України».

Тимошенко повідомила, що уряд одностайно схвалив всі необхідні постанови. Зокрема, про скорочення частини витрат державного бюджету несоціального напряму, про підвищення тарифів на газ і електроенергію для заможних людей, про збалансування бюджету Пенсійного фонду і фінансового плану компанії «Нафтогаз України», про легалізацію коштів, які отримують бюджетні установи за надання платних послуг.

XS
SM
MD
LG