Доступність посилання

ТОП новини

Чому тиждень перед Христовим Воскресінням називали «білим»? Малий бізнес в Україні? (Огляд преси)


Київ – Всупереч неодноразовим обіцянкам прем’єра Юлії Тимошенко, що побори з малого бізнесу рости не будуть, це таки відбулося. Як інформує газета «Сегодня», з 1 травня внесок з пенсійного страхування збільшиться для підприємців зі спрощеною схемою оподаткування. Внаслідок цього Кабмін планує збільшити надходження в Пенсійний фонд на майже 2 млрд. грн.. Опоненти уряду вже встигли заклеймити це рішення як незаконне і таке, що знищить малий бізнес. Докладніше з їхньої думкою видання знайомить у статті «Бізнес закликають не платити побори».

Юлії Тимошенко б не урядом командувати, а військами в бойовій обстановці. Тоді країна мала б непереможну армію, що діє зухвало, непередбачувано і легко перетворює свої поразки на перемоги. - Так газета «День» коментує рішення прем’єра провести урядовими постановами законопроекти, впровадження яких вимагає МВФ і які не підтримала днями Верховна Рада. Докладніше про це розповідається в матеріалі «Ідеальна контратака».

В цьому ж числі «День» зазначає, що словосполучення «відкриті виборчі списки» останнім часом стало дуже вживаним. Мовляв, це ліквідує проблему безправного парламенту, де все вирішують п’ять осіб. А інші депутати взагалі не розуміють, навіщо їх обрали і що вони роблять. Насправді ж, пише далі видання, не існує такого юридичного поняття, як відкриті виборчі списки. Існують системи і методи голосування, яких у світі близько 70. Докладніше про них газета розповідає у публікації «Приховані ризики відкритих списків».

Газета «Діло» з’ясовувала, з якими страховими компаніями співпрацюють проблемні банки і наскільки часто вони змінюють перелік акредитованих страховиків. Заголовок статті «Проблемні банки: хроніка подій».

Людям, що використовують більше 600 кіловат-годин електроенергії на місяць, доведеться-таки платити за неї в 3,5 рази дорожче. У результаті ухваленого Кабінетом міністрів рішення ціни на електроенергію можуть різко підскочити. Подробиці розповідає газета «Факти».

Останній тиждень перед Світлим Христовим Воскресінням предки українців називали «Білим тижнем», адже саме в ці дні потрібно було побілити хату і дерева в саду, вимити вікна і двері, навести лад у коморах. На честь Воскресіння Христового навіть з ворогами здоровалися і тричі цілувалися. Про народні звичаї та традиції Великодня розповідає газета «Факти».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG