Доступність посилання

ТОП новини

Нічний концерт у харківському метро


Харків – У харківському метро гратиме симфонічний оркестр. Це подарунок до свят від підземки та філармонії. Концерт відбудеться наступної після Великодня ночі і триватиме майже годину.

Не лише Штрауса, а ще музику The Beatles, Бабаджаняна, Поля Моріа і навіть улюблену багатьма мелодію з кінофільму «Стережись автомобіля» в ніч проти понеділка можна буде почути в харківській підземці. Тут уперше виступить симфонічний оркестр обласної філармонії. Концерт відбудеться на платформі станції «Університет». Музиканти гратимуть найпопулярніше і найулюбленіше, каже заступник директора філармонії Олег Орищенко.

«Приблизно така ж музика, яку ми граємо на хіт-концертах, на різноманітних шоу. Світла музика, доступна, яка дає можливість сприймати класичну музику різнобічно», – розповідає заступник директора Харківської філармонії.
Виступ оркестру триватиме не більше години, і обійдеться шанувальникам музики в 1, 50грн. Саме стільки коштує жетон, без якого в підземку не потрапити.


Ідею «підземного» концерту в філармонії виношували майже три роки, каже Олег Орищенко. І тільки зараз керівництво метропополітену її підтримало і дало можливість втілити у життя.

Не порушуючи правил перевезення пасажирів, грати в підземці, яка і досі є «режимним» об'єктом,
можна лише вночі. Тож концерт розпочнеться о 00.15, після відправлення останнього потягу. І з урахуванням всіх правил техніки безпеки, каже перший помічник начальника метрополітену Дмитро Мандриков.

«Під час концерту на пероні будуть стояти два потяги, тому ніхто з учасників просто теоретично не зможе впасти на колію. Буде виставлено охорону та міліцію», – каже Дмитро Мандриков.

І хоча пізно ввечері пасажиропотік у метро мінімальний - із 23-ої до нуля годин підземка перевозить не більше тисячі людей - в філармонії розраховують, що нічний концерт відвідають більше двох з половиною тисяч харків'ян. Сподіваються, що спрацює реклама і повідомлення в ЗМІ. Виступ симфонічного оркестру триватиме не більше години, і обійдеться шанувальникам класичної і популярної музики в 1, 50грн. Саме стільки коштує жетон, без якого в підземку не потрапити.

(Харків–Київ-Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG