Доступність посилання

ТОП новини

МВФ планує надати Україні наступний транш кредиту


Голова місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбашиоглу
Голова місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбашиоглу
Голова місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбашиоглу допускає, що Рада директорів МВФ незабаром розгляне питання про виділення Україні другого траншу кредиту stand by розміром 2,8 мільярда доларів.

«Ми погодили (з українською владою), що запропонуємо раді директорів МВФ наступний транш (для України) на 2,8 мільярда доларів», – сказала вона.

Пазарбашиоглу висловила задоволення конструктивними результатами переговорів і дискусій з українською владою.

Сторони, зокрема, домовилися переглянути програму двосторонньої співпраці.

«Я щаслива повідомити, що ми досягли домовленості на рівні експертів із завершення першого перегляду програми (двосторонньої співпраці). Меморандум буде представлений для затвердження керівництву фонду», – додала голова місії МВФ.

А Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко допускає направлення 50% другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду на покриття дефіциту держбюджету.

«Важливим є те, що частина фінансового траншу спрямовується до бюджету України. Думаю, це дасть можливість у цей важкий час для фінансової системи України бути ефективною», – сказала Прем’єр на спільній прес-конференції з головою місії МВФ Джейлою Пазарбашиоглу.

За словами Тимошенко, такі кошти можуть бути, у тому числі, спрямовані на погашення раніше залучених зовнішніх позик.

Як зазначила Джейла Пазарбашиоглу, ці кошти можуть бути надані Україні після врегулювання необхідних процедурних питань.

Місія МВФ планує завершити свою роботу в Україні 17 квітня.

У листопаді минулого року Міжнародний валютний фонд вирішив надати Україні кредит на суму близько 16,4 мільярда доларів для подолання проблем в економіці. Того ж місяця Київ отримав перший транш цього кредиту – 4,5 мільярда доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG