Доступність посилання

ТОП новини

Як стати зіркою у політиці? Рецепт від професора Ормена


Американський професор, політолог Джон Ормен
Американський професор, політолог Джон Ормен

Київ – Чи може вчорашня поп-зірка, відомий актор або успішний спортсмен стати ефективним політиком? Український політичний Олімп такі люди лише починають підкорювати. Часто, не знаючи точно, на що сподіватись і чого очікувати. Американський професор, політолог Джон Ормен перетворює зірок на політиків, серед його учнів – легендарний Термінатор, а нині губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценегер. Своїми рецептами професор Ормен готовий поділитися з українськими політиками – нинішніми і майбутніми.

У доробку шістдесятирічного Джона Ормена шість книг про політику, політиків, зірок шоу-бізнесу ... і rock-n-roll. Власне, за ритмом життя, швидкістю інтелекту та реакції повсякденна праця музиканта, який грає «метал» або важкий рок, подібна до роботи політика, – пояснює професор Ормен.

«В Америці присутня так звана політика знаменитостей. Ідеться про знаменитостей, які вирішують стати політиками і йдуть на вибори. Найчастіше, їх обирають, враховуючи їхню упізнаваність і популярність як зірок шоу-бізнесу чи спорту. Але по тому вони мають довести своє уміння бути лідерами, захищати інтереси своїх виборців, свого міста чи штату. Це нелегко, про що свідчить політична кар’єра Рейгана та Шварценегера. Але обидва довели свою політичну вправність і стали справжніми лідерами!»– каже Джон Ормен.

Вміння служити – вміння бути політиком

Джон Ормен переконаний, що вміння служити людям і бачити перспективи народу і держави визначають вміння людини бути політиком – або ж бути політиканом. Перший задля позитивної перспективи завтра здатен ухвалити непопулярні рішення нині, при цьому не оглядаючись на імовірне падіння власного рейтингу. Політикан дбатиме у першу чергу за рейтинги, вирішуватиме сьогоденні проблеми і намагатиметься не дивитись далеко уперед.

«У нашій країні політик – це службовець перш за все. Це людина, яка домовилася з пересічними американцями про захист їхніх прав та інтересів», – каже Ормен.

За словами американського професора, незалежно від того, чим займався політик раніше – чи він грав у голлівудських бойовиках чи виходив на спортивну арену – зі вступом у політику він стає службовцем і захисником інтересів своїх виборців, свого оточення.

Актори Рональд Рейган і Арнольд Шварценегер змогли стати політиками, тому що відчули себе відповідальними не лише за власну кар’єру, за благополуччя родини – а й за майбутні успіхи свого народу і своєї держави. За словами Джона Ормена, це ті приклади, які варто наслідувати і американським, і українським політикам.

(Київ–Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG