Доступність посилання

ТОП новини

Дострокові парламентські вибори для БЮТ і Партії регіонів? Український клондайк. (Огляд преси)


Київ – Післязавтра закінчується термін, коли Президент може видати указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Вибори можливі, але, як зазначає експерт газети «День», лише за умови, коли на них погодяться ключові політичні гравці. Насамперед, Прем’єр та лідер Партії регіонів. Але чи потрібні їм дострокові вибори? Адже нині активно зростає рейтинг Арсенія Яценюка. Отож навіщо БЮТ і Партії регіонів пускати в те, що наразі розділене на двох, ще й третього. Про це йдеться в статті «Чи отримає парламент імунітет?».

У цьому ж числі «День» аналізує наслідки Чорнобиля для України. На жаль, зазначає газета, з роками не зменшується гострота проблем, породжених катастрофою. Адже дію ізотопів населення відчуватиме ще сотні років. Що можна зробити вже сьогодні, щоб зменшити трагічні наслідки? Про це видання розмірковує в матеріалі «Період «розпаду Чорнобиля».

Чорнобиль розповзається Україною, немов ракова пухлина: нині, як стверджує газета «Нова», джерела радіаційного опромінення можна вільно купити на ринках багатьох міст. Докладніше про це інформується в статті «Клондайк для мародерів».

Безмежна любов столичного мера до бабусь і його прагнення покращити їхнє життя у журналістів газети «Нова» викликає недовіру. Зокрема, видання згадує нещодавні обіцянки столичного керівництва створити комунальне підприємство «Кращий дім», яке за віддану квартиру місту нібито гарантує пенсіонерові безтурботну старість. Сьогодні ж чиновники вже не так голосно про це говорять, але, як і раніше, активно рекламують будинки-інтернати для людей похилого віку. Однак, як стверджує видання, подекуди їхня активність переходить межу закону і прийняти усіх охочих до безтурботного життя відповідні структури не можуть. Заголовок статті «Богодільня під примусом».

Фінансовий ринковий курс національної валюти на кінець 2009 року від нинішнього суттєво не відрізнятиметься. Як переконує газета «Діло», різкої девальвації гривні не відбудеться, навіть незважаючи на рекордні виплати українцям боргів вітчизняними компаніями. Матеріал називається «Гривня не залишиться в боргу».

Вугілля – єдиний енергоносій, який Україна спроможна забезпечити себе за рахунок власного видобутку. Однак, існують марки вугілля, без імпорту яких економіка країни не може обійтися навіть в умовах кризи. Про що йдеться і яке вугілля необхідно завозити здалеку, розповідає газета «Голос України» у рубриці «Енергобезпека».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG