Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко знову балотуватиметься в президенти? Скільки коштуватиме студентам закінчити рік «без хвостів»? (Огляд преси)


Київ – Рішення Віктора Ющенка знову балотуватися на пост Президента – це символічно-особистісний жест впевненості його у своїй правоті. Попри низький рейтинг, чинний Президент переконаний, що все зроблене ним упродовж першої каденції є правильним, має бути реалізованим, і нелогічно було б піти з половини шляху, ставлячи таким чином свої ідеї під сумнів. – Так коментує експерт газети «День» деякі озвучені днями наміри чинного Глави держави. Докладніше з коментарями видання знайомить у статті «Що сказав Президент і що почули?».

Який вигляд повинна набути національна ідея України в умовах глобалізації Ш тисячоліття? Як вона виглядає в спадщині та творах видатних мислителів України? Про це в газеті «День» розповідає знаний філософ Сергій Кримський. Заголовок публікації «Національна абстракція чи соціальний проект?».

Посівна кампанія в Україні на межі зриву. Причина, як переконує газета «Нова», – нестача коштів. Аграрії кажуть, що цього року посівна кампанія профінансована на 40% менше, ніж торік. Загалом же із запланованих кредитів для проведення весняно-польових робіт у розмірі 5 млрд. грн. вдалося залучити лише 1 млрд. Занепокоєння за майбутній урожай додають і несприятливі погодні умови. Аграрії скаржаться, що рослинам недостає вологи. Особливо в південних регіонах. Всі загадані фактори свідчать, що рік після нового врожаю буде не вельми ситим. Про це йдеться в матеріалі «М’ясо, цукор і олія подорожчають».

Через спробу відмінити санітарну обробку зерновозів головний санітарний лікар «Укрзалізниці» Роман Макомела мало не поплатися життям. Як пише газета «Нова», в його кабінет невідомі кинули гранату. Правоохоронці переконані, що це було попередження, адже санітарний лікар спробував прикрити багатомільйонний бізнес, який був заснований ще за часів екс-міністра транспорту Георгія Кирпи. Більше про цей бізнес розповідається в статті «Отримай, санлікар, гранату!».

Цього року успішно скласти сесію не вельми успішним студентам обійдеться вдвічі дорожче, ніж раніше. Причина – введення незалежного тестування, яке, як стверджує газета «Сегодня», тепер не дає можливості викладачам заробляти на прийомі абітурієнтів. Журналісти поспілкувалися зі студентами різних вишів і дізналися, скільки коштує закінчити рік «без хвостів».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG