Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав незаконним звільнення Піскуна з генпрокурора, але відмовив у поновленні


Сьогодні Київський окружний адміністративний суд за позовом колишнього генерального прокурора, а нині депутата Святослава Піскуна визнав незаконним указ Президента від 24 травня 2007 року, який скасовував указ про поновлення Піскуна на посаді генпрокурора від 26 квітня 2007 року.

Водночас, як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури, в позові про поновлення на посаді генерального прокурора Піскунові відмовили.

У своєму рішенні суд врахував, що чинний генеральний прокурор Олександр Медведько обіймає займану посаду на законних підставах, наголошує прес-служба Генпрокуратури.

Святослав Піскун, повідомляючи раніше сьогодні про рішення суду, додав, що ще подумає про свої подальші дії, враховуючи, що він народний депутат, а посаду генерального прокурора також легітимно обіймає Олександр Медведько.

Піскун припустив, що може спробувати знову стати генпрокурором у 2010 році.

Водночас він висловив думку, що нинішній судовий процес не останній, бо, за його словами, цю ухвалу суду може оскаржувати Секретаріат Президента.

24 травня 2007 року Президент визнав таким, що втратив чинність свій указ про відновлення Піскуна на посаді Генпрокурора через поєднання Піскуном мандата народного депутата з роботою у виконавчій владі.

Святослава Піскуна звільняв із посади генерального прокурора і попередній Президент Леонід Кучма, і вже Віктор Ющенко. До травневого указу 2007 року останній раз Президент звільняв Піскуна 14 жовтня 2005 року. Після серії судових розглядів його відновили на посаді 26 квітня 2007 року.
XS
SM
MD
LG