Доступність посилання

ТОП новини

GRECO планує заслухати звіт України щодо протидії корупції


11-15 травня 2009 року Група держав проти корупції Ради Європи (GRECO) планує заслухати звіт України про виконання 25 рекомендацій GRECO з посилення протидії корупції.

Про це розповів президент GRECO Драґо Кос під час офіційної зустрічі з міністром юстиції України Миколою Оніщуком, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Обговорення звіту України включено до плану пленарного засідання GRECO, яке має відбутися в місті Страсбург (Франція).

Під час зустрічі Драґо Коса та Миколи Оніщука було зазначено, що на сьогодні Україною повністю виконано п’ять рекомендацій, ще п’ять – задовільно, а п’ятнадцять – виконано частково.

Президент Віктор Ющенко, зустрічаючись у п’ятницю з Драґо Косом, попросив керівника Групи держав проти корупції надіслати до України постійного представника.

Голова держави вважає, що Україні потрібна технічна допомога цієї організації для боротьби з корупцією.

Ратифікувавши Цивільну конвенцію про боротьбу з корупцією, Україна 1 січня 2006 року приєдналася до GRECO. Делегація GRECO перебувала з оцінним візитом в Україні з 20 по 24 листопада 2006 року. Основними елементами оцінки відповідно до правил процедури GRECO були: загальна антикорупційна політика в державі; кримінальна відповідальність за корупцію і конфіскація злочинних доходів; міжнародна співпраця з протидії корупції; заходи із запобігання корупції (засоби рішення конфлікту інтересів, наявність кодексів поведінки, прозорість державної служби, декларування державними службовцями доходів тощо); ефективність функціонування органів, що забезпечують боротьбу з корупцією.

У березні 2007 року в Страсбурзі на 32-му пленарному засіданні GRECO було затверджено Звіт за наслідками спільного першого і другого раундів оцінки України, що містить 25 рекомендацій GRECO загального і спеціального характеру. 30 вересня 2008 року Україною до Ради Європи направлено Звіт про виконання наданих рекомендацій.
XS
SM
MD
LG