Доступність посилання

ТОП новини

Північні регіони Польщі претендують на звання «Семи чудес» світової природи


Варшава – Розпочався другий етап всесвітнього конкурсу «Семи чудес» світової природи. В інтернет-голосуванні братиме участь уся планета. Відбірковий етап всесвітнього конкурсу на звання «Нових семи чудес світової природи» успішно пройшла одна пропозиція Польщі.

Йдеться про «Регіон тисячі озер».

В інтернет-голосуванні він буде змагатись за першість із 259-ма іншими потенційними «чудесами світу». Серед них –водоспад Ніаґара, річка Амазонка, німецькі гори...

У місті Ольштині – столиці «Регіону тисячі озер» –усвідомлюють, що змагання буде запекле. Невипадково регіональну комісію з питань конкурсу очолив маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Яцек Протас. На його думку, «Регіон тисячі озер» має всі підстави для участі у всесвітньому конкурсі.

«Ми хочемо довести, що наш регіон унікальний. Тут не лише мальовничі озера, а також прекрасна природа: ліси, рослини, тварини. Крім усього іншого, також можемо пишатись культурним надбанням людей, що прибули сюди після закінчення Другої світової війни, а потім створили унікальну громаду», – каже Протас.

У регіоні живе чимала українська діаспора

Варто нагадати, що в регіоні Вармія та Мазури проживає українська діаспора з майже 50 тисяч осіб. Представники місцевої влади переконують, що без огляду на результати змагань, реклама регіону пошириться в усьому світі, а з цього буде лише користь.

Отож фахівці з питань туристики вважають, що мандри по території «Регіону тисячі озер» треба починати від одного з двох міст: Ґіжицько або Міколайки. Там любителі плавання на байдарках та яхтах знайдуть рай для себе, оскільки в цьому місці озерами можна плавати два тижні, не зупиняючись двічі у тому самому місці.

У місті Оструда можна сісти на корабель і маршрутом унікального у Європі каналу Оструда-Ельблонґ подорожувати до берегів Балтійського моря.

В Оструді ми запитали, чи світова фінансова криза позначилась на туристичній галузі країни настільки, що поляки проводять дозвілля у себе дома, а не за кордоном?

Керівник управління туристики та реклами остудської мерії Артур Мунє каже, що він погоджується з цією думкою. «Про це свідчить і те, що до початку першого вікенду травня вже нема вільних місць у готелях Оструди та в навколишніх містах», – зазначає Мунє.

Він також підкреслює, що дешеві ціни на польському ринку туристичних послуг заохочуватимуть туристів голосувати за наш регіон.

«Біловезька пуща» – серйозний конкурент

Однак голоси поляків можуть розділитись, бо до фінальної частини конкурсу увійшов також польсько-білоруський проект «Біловезька пуща».

Інтернет-голосування другого етапу конкурсу завершиться 7 липня. А двома тижнями пізніше буде відомий список 11-ти фіналістів конкурсу «Нових Семи чудес світу».

Остаточного переможця конкурсу назвуть через два роки.

Акцію проводить швейцарський фонд «New 7 Wonders of Nature».

(Варшава – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG