Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Росія обмiнялися проектами угоди в газовiй сферi


Мiнiстр енергетики Росії Сергiй Шматко повідомив, що Україна та Росія обмiнялися своїми проектами мiжурядової угоди щодо спiвпрацi двох країн у газовiй сферi.

Росiйський урядовець наголосив, що ця угода передбачає спiвпрацю в газовiй сферi i, зокрема, можливiсть участi Росiї в модернiзацiї газотранспортної системи України. При цьому мiнiстр зазначив, що пропозицiя щодо участi в модернiзацiї ГТС мiститься як в українському варiантi проекту, так i в росiйському.

Вiн додав, що росiйський документ враховує умови та пропозицiї нової енергетичної угоди, яку Росiя запропонувала Європейському Союзу та iншим провiдним державам.

За словами Шматка, Росiя сподiвається на пiдписання мiжурядової угоди з Україною вже незабаром. «Розраховуємо, що найближчим часом ми, якщо не вийдемо на пiдписання, то завершимо узгодження цього документа», – сказав мiнiстр.

Тим часом, у Москві прем’єри України і Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін проводять зустріч у форматі тет-а-тет.

Як повідомили представники української і російської делегацій, зустріч почалася після засідання Комітету з питань економічної співпраці Українсько-російської міждержавної комісії у вузькому колі.

Раніше зустріч у такому форматі не планувалася, проте можливість її проведення за бажанням сторін не виключалася.

Очікується, що після зустрічі Тимошенко і Путіна відбудеться засідання Комітету в розширеному складі.

Сьогодні голова українського уряду перебуває з одноденним робочим візитом у Росії.
XS
SM
MD
LG