Доступність посилання

ТОП новини

Росiя готова наповнити вiдносини з Україною позитивним змiстом


Росiя готова працювати над формуванням нового порядку вiдносин з Україною пiсля сiчневої газової кризи, заявив російський прем’єр Володимир Путiн.

Виступаючи на засiданнi комiтету з питань економiчної спiвпраці в Москвi, він зазначив, що хоча газову кризу вдалося залагодити через компромiсне рiшення, вона все-таки стала «своєрiдним каталiзатором напруженостi в росiйсько-українських вiдносинах».

«Безумовно, ми враховуємо рiзнi «сигнали», що надходять iз Києва, про необхiднiсть наповнювати нашi зв’язки позитивним змiстом, i самi цього прагнемо: готовi працювати над формуванням нового, перспективного порядку вiдносин мiж нашими країнами за всiма напрямами», – сказав Путiн.

За його словами, в Москвi розраховують на взаємне врахування iнтересiв у вiдносинах двох країн i мають намiр саме за таким принципом вибудовувати полiтику на українському напрямi.

Російський прем’єр наголосив на ефективностi взаємодiї двох країн у рамках формату комiтету, засiдання якого проводиться сьогоднi.

«Робота за прiоритетними напрямами спiвпрацi двох країн тут проводиться досить iнтенсивно i дає практичнi результати, хоча виникають, звiсно, в реальному життi й дуже гострi проблеми – достатньо пригадати сiчневу газову кризу», – зазначив Путiн.

Сьогодні прем’єр Юлія Тимошенко перебуває з одноденним робочим візитом у Москві.

XS
SM
MD
LG