Доступність посилання

ТОП новини

Одеса отримала високу нагороду ПАРЄ


Сьогодні на своїй квітневій сесії Парламентська асамблея Ради Європи оприлюднила список лауреатів Призу Європи – престижної нагороди, яку вручають органам місцевого самоврядування за «активний розвиток європейських ідеалів».

Одеса названа серед міст, яким буде вручено Почесний знак – другу найвищу ступінь цього призу Асамблеї.

У такий спосіб ПАРЄ відзначила вагомий внесок цього українського міста у розвиток місцевої і регіональної демократії, побратимських зв’язків з європейськими містами, а також успішну реалізацію важливих ініціатив Ради Європи, зокрема, проведення у 2008 році Тижня місцевої демократії.

У 2006 році Одеса отримала попередній ступінь цієї нагороди, Почесний прапор.

Приз Європи як спеціальна нагорода ПАРЄ був започаткований у 1955 році. За статутом 2005 року він ділиться на чотири ступені: у порядку зростання – Європейський диплом, Почесний прапор, Почесний знак і власне Приз Європи.

Такі відзнаки муніципалітетам за особливі досягнення в галузі європейської інтеграції присуджуються лише один раз. Європейський диплом є необов’язковою ступінню, а от Почесний прапор і Почесний знак місто має отримати по черзі обов’язково, щоб мати право претендувати на Приз Європи.

В Україні Почесний знак уже має Харків, а Почесний прапор – Івано-Франківськ. Призу Європи українські міста ще не вдостоювалися.
XS
SM
MD
LG