Доступність посилання

ТОП новини

Валерій Чалий: Януковичу грає на руку скептичне ставлення до нього Кремля


В ефірі Радіо Свобода директор міжнародних програм Центру імені Разумкова Валерій Чалий заявив: «Якщо Росія більш скептично ставиться до Віктора Януковича, то це плюс Віктору Януковичу для внутрішньої ситуації в Україні. Тому що не всі інтереси України і Росії співпадають. Я б сказав навіть навпаки – все більше наші інтереси розходяться»

Валерій Чалий також зазначив: «Найбільш прийнятна ситуація для Росії – це взагалі уникнути цієї «демократичної гри» і вирішити питання вже сьогодні з впливом на політикум український. Думаю, що найбільш прийнятний для Росії варіант домовленості БЮТ і Партії регіонів й рішення питання виборів (президента) у парламенті. Але це не зовсім в інтересах українського народу – переносити вибори в парламент»

«Росія не буде робити ставку на конкретну людину. Я впевнений, що Росія буде грати на майбутніх президентських виборах. Якщо раніше ще можна було сумніватись в цьому, то зараз не варто сумніватись. Можливо навіть будуть підтримані окремі технічні кандидати Росією, але це не буде офіційний Кремль. Це будуть бізнес-структури, які можуть фінансово допомогти. А офіційний Кремль і відповідно Володимир Путін і Дмитро Медведєв можуть просто грати тими важелями впливу, які є в них за посадами», – зауважив Валерій Чалий.
XS
SM
MD
LG