Доступність посилання

ТОП новини

Киргизькі прикордонники не пустили до країни медіа-консультанта з України


Український експерт у сфері медіа та комунікацій Євген Глібовицький у четвер отримав відмову у в’їзді на територію Киргизстану.

Як повідомили в компанії «pro.mova» у п’ятницю, прикордонна служба Киргизстану 30 квітня видала Євгену Глібовицькому «акт про не пропуск через державний кордон Киргизької Республіки» під час перетинання пункту пропуску «Акжол» між Казахстаном і Киргизстаном. При цьому в документі не зазначено причини і терміну заборони в’їзду до Киргизстану

У Казахстані Глібовицький перебував як експерт ОБСЄ на семінарі, присвяченому взаємодії державних прес-служб і преси, який відбувся в Караганді 28-29 квітня. Після заходу ОБСЄ Євген Глібовицький відбув до Киргизстану з метою проведення фінальних переговорів і підписання документів про відкриття в Бішкеку представництва консалтингової компанії «pro.mova», власником якої він є.

«Я сприймаю те, що відбулося, як поганий сигнал для суспільства в Киргизстані», – прокоментував інцидент Євген Глібовицький. «Ми передавали до Киргизстану найновіші знання в гуманітарній сфері... Дуже шкода, що частина цих знань потрапить до Киргистану пізніше, ніж могли б», – додав він.

За інформацією компанії «pro.mova», із людьми, з якими спілкувався український експерт у Киргизстані, останнім часом проводили «співбесіди» та «роз'яснення». Крім того, до власників приміщень, де відбувалися заходи, зверталися з «проханнями» обмежитися проведеними семінарами.

Євген Глібовицький планує вжити всіх необхідних процедурних заходів для оскарження відмови у в’їзді до Киргизстану. Про цю подію поінформовані генеральне консульство України в Бішкеку, Секретаріат Президента України і представник свободи медіа ОБСЄ у Відні.
XS
SM
MD
LG