Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: У складі екіпажу захопленого судна 24 моряки і всі вони громадяни України


Про це заявив журналістам керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич у суботу увечері.

«За повідомленням посольства України в Греції, в ніч на 2 травня цього року сомалійські пірати захопили британське судно «Аріана», яке вийшло в море під прапором Мальти. За дорученням Міністерства закордонних справ України посольство України в Греції встановило безпосередній контакт із компанією-оператором, яка підтвердила, що у складі екіпажу судна 24 моряки і всі вони громадяни України. МЗС України доручило посольствам України у Греції, Великій Британії та Кенії вжити термінових заходів для встановлення постійного контакту з судновласником, компанією-оператором і відповідними компетентними органами країн перебування для найшвидшого з'ясування обставин захоплення і звільнення українських моряків –членів екіпажу», – сказав Василь Кирилич.

Також він повідомив, що увечері в суботу «відбулася розмова радника-посланника України в Італії з почесним консулом України на Мальті, під час якої було дано завдання зв'язатися з судновласником для з'ясування причин захоплення судна».

«Міністерство закордонних справ України провело розмову з Ситуативним центром Організації об'єднаних націй, який поки що не підтвердив факту перевезення вантажу ООН на цьому судні», – наголосив керівник прес-служби МЗС.

Василь Кирилич зазначив, що, за непідтвердженими даними, захоплення судна сталося за 1 тисячу кілометрів від берегів Сомалі.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію, що судно захопили пірати біля Сейшельських островів, а не біля берегів Сомалі.

Як стало відомо, в суботу озброєні сомалійські пірати захопили судно з 24 громадянами України, дані про його приналежність різнилися. Сомалійські пірати у свою чергу оголосили, що захопили український корабель з вантажем, що належить ООН.
XS
SM
MD
LG