Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ закликає не заспокоюватись щодо епідемії нового грипу


Всесвітня організація охорони здоров’я закликає не втрачати пильність щодо поширення грипу А/ H1N1, попри повідомлення із Мексики про те, що межа небезпеки вже позаду.

Глава ВООЗ Марґарет Чен заявила, що зменшення кількості смертельних випадків не означає, що найгірше вже позаду. В інтерв’ю британській газеті «Financial Times» вона зазначила, що в найближчому майбутньому вірус може повернутися у ще небезпечнішому вигляді.

Всесвітня організація охорони здоров’я зареєструвала на сьогодні близько тисячі фактів зараження людей у 20 країнах. Підтверджені 26 смертельних випадків.

Епідемія нового грипу в Мексиці слабшає

Епідемія грипу А/ H1N1, так званого «свинячого грипу», яка виникла у Мексиці, слабшає у цій країні. Про це заявив мексиканський міністр охорони здоров’я Хосе Анхель Кордова.

За його словами, пік епідемії припав на останній тиждень квітня. Підтверджені 19 смертельних випадків. Ще один хворий помер у США, де випадки захворювання зафіксували у 30 штатах.

Мексиканська влада, за очікуваннями, сьогодні може оголосити про відкриття найближчими днями в столиці країни місць масового скупчення людей.

Міністр охорони здоров'я Мексики Хосе Анхель Кордова заявив, що рівень смертності від свинячого грипу можна порівняти з рівнем смертності від звичайного сезонного спалаху захворювання.

Для боротьби з поширенням вірусу уряд країни оголосив п'ятиденний національний карантин.

Нові випадки

У суботу про перший випадок свинячого грипу заявили в Італії та Ірландії.

У Єгипті розпочали знищення 300 тисяч свиней, сподіваючись таким чином запобігти або уповільнити поширення свинячого грипу, незважаючи на те, що, як заявляють експерти, вірусом неможливо заразитися, споживаючи приготоване свиняче м'ясо.

Інфікування людини людиною офіційно підтверджене в п'яти країнах.

У Китаї намагаються боротися з поширенням вірусу після того, як у п'ятницю там підтвердився перший випадок захворювання. Влада країни заявила, що піддасть карантину всіх пасажирів рейсу з Мексики, які летіли разом із зараженим пасажиром.

Всі авіарейси до Мексики було тимчасово зупинені, а співробітників і мешканців готелю в Гонконзі, де зупинявся хворий пасажир, також ізолювали.

Міністр закордонних справ Мексики, у свою чергу, виступив у суботу із заявою, в якій він порадив громадянам країни не їздити до Китаю, щоб уникнути суворих заходів безпеки, що застосовуються там щодо мексиканців.

Влада США офіційно підтвердила вже 160 випадків захворювання свинячим грипом у 21 штаті. Є і одна загибла – маленька дитина в штаті Техас.

Президент Барак Обама виступив із радіозверненням, в якому заявив, що адміністрація США вживає «всіх необхідних заходів обережності», щоб країна була готова у разі, якщо ситуація зі свинячим грипом погіршуватиметься.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG