Доступність посилання

ТОП новини

Чому Луценка затримали в у аеропорту? У Кременчуцькому водосховищі інфекція? Прогнози «Динамо» та «Шахтар». (Огляд преси)


Київ – Наступний парламентський тиждень може початись з питання про відставку міністра внутрішніх справ України. Юрій Луценко знову опинився у центрі скандалу, причому цього разу – міжнародного. Деталі справи з’ясовували журналісти газети «Сегодня» у статті «Луценко загуляв із сином в аеропорту».

Напередодні Дня матері «Факти» відвідали батьків Арсенія Яценюка і розпитали, яким був їхній син у дитинстві й у чому секрет виховання. Молодий за віком і досвідчений політик, народний депутат і лідер ініціативи «Фронт змін» Арсеній Яценюк готується в травні відзначити 35-річчя. Про секрети з дитинства політика читайте у свіжому номері «Фактів».

Днями головний санітарний лікар Кременчука Віктор Акімов заявив про можливе зараження Кременчузького водосховища. Питну воду звідси вживає населення багатьох регіонів України. За словами Акімова, у підтоплених старих могилах лежать останки померлих від чуми, холери чи сибірської виразки, і мікроби цих хвороб можуть виявитися у воді. Більше про можливу інфекцію дізнаєтесь з газети «Вечірні вісті» у статті «Чума без строку давнини, або Води Дніпра несуть із минулого небезпечні хвороби».

До уваги автолюбителів. «Голос України» друкує рейтинг якості палива в різних країнах. Яке місце посіла Україна в рейтингу зі ста країн, якщо російське паливо визнали одним із найгірших – наша сусідка опинилася на 84 місці. Якість палива оцінювали за кількістю наявної в ньому сірки. Що її менше, то кращий бензин. Хто входить у трійку лідерів? Хто замикає сотню? Як розташувалися у цьому списку країни СНД? Про це читайте у сьогоднішньому випуску «Голос України».

Сьогодні в Україні велике футбольне дійство. У другому півфінальному матчі за Кубок УЄФА зустрічаються донецький «Шахтар» і київське «Динамо». «Голос України» інформує про останні події в таборах команд. А провідні футболісти України прогнозують результат матчу. Тут же президент федерації футболу Григорій Суркіс спростовує інформацію про бажання Федерації зробити рокіровку тренерів української збірної, призначивши замість Олексія Михайличенка іншого фахівця. Це чистої води «качка», повідомляє «Голос України» .

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ярина Матвійчук

    Приєдналася до команди «Голосу Америки» у 2014 році. Перед тим працювала в американському журналі National Geographic та на Радіо Свобода ведучою та редактором програми «Ранкова Свобода». У Києві волонтерила на «Радіо Марія» та в кіностудії Cinema House Group, у Гавані доглядала за хворими українськими дітьми в рамках проєкту «Україна – Куба». Розповідає, що любить книжки і поважає добре почуття гумору. Рецептом свого життя називає «Похвалу глупоті» Е. Роттердамського. Мріє покататися на всіх видах транспорту та спробувати їжу різних народів світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG