Доступність посилання

ТОП новини

МЗС звернулося до посольства ФРН щодо інциденту з Луценком


Архівна фотографія. Юрій Луценко
Архівна фотографія. Юрій Луценко

Міністерство закордонних справ України направило ноту посольству Німеччини в Україні з проханням надати інформацію про інцидент із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком в аеропорту Франкфурта-на-Майні. Як повідомив речник МЗС Василь Кирилич, це зробили «на виконання доручення Президента України».

Віктор Ющенко напередодні звернувся до Прем’єра Юлії Тимошенко з проханням організувати відповідне розслідування інформації, що з’явилася в ЗМІ, стосовно інциденту в аеропорту Франкфурта-на-Майні, пов’язаному з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Першому заступнику міністра закордонних справ Володимиру Хандогію глава держави доручив запросити офіційну інформацію із цього приводу в посольстві ФРН в Україні.

У західних ЗМІ раніше з’явилась інформація, що 4 травня німецька поліція затримала українського міністра в стані сильного алкогольного сп’яніння після бійки із правоохоронцями в аеропорту Франкфурта. Разом із делегацією нібито перебував також 19-річний син міністра, якому довелося одягти наручники через агресивну поведінку.

При цьому вчора МВС спростувало такі повідомлення.

МВС закликає політиків і ЗМІ не коментувати інцидент із Луценком

Міністерство внутрішніх справ закликає засоби масової інформації й політиків утриматися від коментування непідтвердженої інформації про конфлікт делегації міністерства на чолі з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком в аеропорту Франкфурта (Німеччина).

Як повідомила прес-служба МВС, звинувачення в неправомірних діях Юрієві Луценку висувають, ґрунтуючись лише на повідомленнях іноземних ЗМІ й узятих ними коментарях у представників правоохоронних органів Німеччини й відповідної авіакомпанії.

Однак МВС вважає, що припущення, оцінки й висновки щодо правомірності дій делегації на чолі з Луценком потрібно робити на підставі фактів: документів, відеоматеріалів, свідчень, зафіксованих правоохоронними органами Німеччини й переданих українській стороні в офіційному порядку.

Сьогодні Партія регіонів закликала Прем’єра Юлію Тимошенко й Президента Віктора Ющенка негайно ініціювати відставку Луценка у зв’язку з конфліктом делегації МВС в аеропорту Франкфурта.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG