Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський відвідує Святу землю


Рим – Папа Римський Бенедикт XVI стане третім понтифіком, який відвідує святі місця, пов’язані із життям Ісуса Христа. Сьогодні Вселенський Архиєрей починає тижневе паломництво до Йорданії, Ізраїлю і палестинських територій.

Напередодні візиту Бенедикт XVI наголосив, що їде до людей Святої землі як паломник миру. Він закликав усі народи, які живуть на Святій землі і на Близькому Сході до миру та єдності.

З 8 по 15 травня глава Католицької церкви зустрінеться з представниками мусульманських і єврейських громад. Як зазначає Святий престол, культурний діалог з цими общинами переживає піднесення. Ватиканські оглядачі з Єрусалима зауважують, що мусульмани призабули палку полеміку стосовно реґензбурзької промови понтифіка, а євреї — конфлікт довкола британського єпископа Ричарда Вільямсона, який заперечував Голокост.

Апостольський нунцій в Ізраїлі Антоніо Франко у передачі Радіо Ватикан зазначив: «На цій землі всі у великому очікуванні саме від послання Святішого отця. Справді, є надія, що він своїм Словом зможе активізувати ті зобов’язання задля розв’язання складної ситуації , яка затягнулася тут уже на десятиліття».

Перший етап паломництва – чотириденне перебування в Йорданії

З-поміж 5-мільйонного населення Йорданії християни становлять там лише 3 відсотки, серед них майже 2 відсотки – католики. Більшість йорданців сповідують іслам. Країну називають моделлю мирного співіснування усіх релігійних громад, які живуть на цій землі від часів Ісуса.

У столиці Аммані Римський єпископ вперше очолить недільну Святу літургію, куди очікують прибуття багатьох прочан з Лівану, Палестинської автономії та інших арабських країн. Не лише релігійні, а й політичні власті країни готуються гостинно зустріти наступника Святого Петра.

Богослов Йозеф Ратцинґер їде до святих місць вже вчетверте, перед цим він бував там як професор Мюнстерського університету. З огляду на тривалість і насиченість поїздки візит Папи Бенедикта XVI має бути унікальним. Ці землі відвідували попередні понтифіки Павло VI та Іван Павло Другий.

(Рим – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG