Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську встановили «Дерево щастя» з металу


Сьогодні в Івано-Франківську розпочав роботу VIII Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва «Свято ковалів».

На майдані Шептицького працюють імпровізовані кузні, майстри-класи та виставлені роботи ковалів з різних регіонів України та з 24 країн – загалом близько 250 учасників.

У дарунок Івано-Франківську ковалі встановили в самому центрі міста, на «стометрівці», виготовлену минулого року композицію «Дерево щастя»: тут і людина-оркестр, і дитяча гойдалка, і жар-птиці та дивовижні квіти – все з металу. Встановлена вона на місці, де кілька разів не приживалося живе дерево.

Це вже друга ковальська композиція в пішохідній частині міста, можливо, з часом буде ціла алея таких художніх творів.

А на цьому фестивалі разом робитимуть декоративну композицію «У рамках ковальських традицій», основою якої стало старе австрійське ковадло, наповнять його роботи усіх учасників.

Спільно куватимуть з металу і листочки та плоди, які передадуть в Австралію – там ковалі виготовляють пам’ятне дерево на вшанування цьогорічних жертв пожеж на цьому материку.

У рамках фестивалю працює VIII виставка робіт майстрів «Орнаментальне мистецтво» і робіт студентів навчальних закладів, які мають кафедри і факультети металу, «Ковальське сузір’я».

А завтра буде «українсько-ковальське» весілля Мартіни Естардьє та Патріка Люміналі з Півдня Франції, ковалів із Провансу.

Вперше Свято ковалів, закінчившись в Івано-Франківську, продовжить роботу в Кам’янець-Подільському.

XS
SM
MD
LG