Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко звинуватив керівництво України в «вошивості»


Президент Білорусі Олександр Лукашенко, виступаючи сьогодні перед журналістами, на запитання про його відсутність на чорнобильських заходах в Україні разом із керівниками України і Росії заявив, що це питання треба задавати Вікторові Януковичу.

«На жаль, вошивості вистачає в нинішнього керівництва України», – заявив Лукашенко, виступ якого показували на телебаченні.

«Набиватися я ні до кого не збираюся і бути якимсь підспівувачем я не збираюся ні в одного президента, ні в іншого», – додав він.

Водночас Лукашенко, виступаючи в Гомельській області своєї країни, заявив, що в дні роковин Чорнобиля «завжди» по кілька днів перебуває в цих потерпілих від Чорнобиля регіонах Білорусі.

Олександр Лукашенко також назвав голову Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу «цапом» («козлом»), коментуючи повідомлення, що його участь у минулому саміті з ядерної безпеки в Києві була можлива лише за відсутності там президента Білорусі.

Учора прес-секретар білоруського керівника Павло Льогкий повідомив, що Олександр Лукашенко в день роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС «традиційно» працюватиме в потерпілих від тієї катастрофи регіонах Білорусі і що найближчим часом його графік не передбачає зустрічей із президентами України і Росії.

Раніше повідомляли, що Олександр Лукашенко мав сьогодні зустрітися з Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим у Чорнобилі.

Лукашенко також, за повідомленнями, мав приїхати до України на міжнародну конференцію донорів щодо Чорнобиля 19 квітня, але на ній Білорусь представляв міністр надзвичайних ситуацій. У конференції брав участь голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, який, як повідомляли, напередодні дав знати, що прибуде тільки за умови відсутності президента Білорусі.
XS
SM
MD
LG