Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогазу» заборгували 7 мільярдів гривень – Азаров


Із початку року НАК «Нафтогаз України» реалізувала близько 20 мільярдів кубометрів природного газу на суму 31 мільярд гривень, а в оплату поки надійшло лише 24 мільярди гривень. Про це під час відкриття засідання Кабміну заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.
За його словами, в цілому з початку року заборгованість за спожитий газ збільшилася на 7,6 мільярдів гривень.

«До нового опалювального сезону треба покінчити з боргами. Середній рівень розрахунків за природний газ в опалювальному сезоні 2010-2011 років становив 54%. Це точно як у народній приказці: кінчайте, батьку, торгувати, бо нема чим здачі давати», – додав він.

Прем’єр-міністр також наголосив, що не розуміє, «як може зростати заборгованість населення в умовах практично тотальної системи житлових субсидій для малозабезпечених».

«Що не працює? У яких верств населення росте заборгованість? Якщо у забезпечених, їм треба відключати газ, і все. Якщо у тих, хто перебуває на межі малозабезпеченості, давайте напрацюємо механізми, як допомогти цій категорії громадян», – заявив Микола Азаров.

Глава уряду поінформував, що заборгованість бюджетних установ і організацій, що фінансуються з державного бюджету, нині складає 260 мільйонів гривень.

«Середній рівень розрахунків споживачів по областях України за природний газ із початку року становить 76%. Найгірший стан сплати: в Рівненській (27%) та Донецькій (43%) областях», – зазначив Микола Азаров.

За даними уряду, нині найбільшу заборгованість за спожитий газ мають АЕК «Київенерго» (приблизно 1,5 мільярда гривень, теплопостачальні
Харківської області (842 мільйони гривень), Дніпропетровської області (853 мільйони гривень).
XS
SM
MD
LG