Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: патріотичні сили мають зробити все для денонсації «харківських угод»


Лідер партії «Батьківщина», колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала сьогодні всі політичні партії патріотичного спрямування вжити всіх необхідних заходів, щоб «27 квітня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українській землі».

У своїй заяві вона також закликає об’єднати зусилля всіх патріотичних сил у загальноукраїнській кампанії за «скасування окупаційних угод і очищення нашої землі від іноземних військових баз», маючи на увазі ратифіковані Верховною Радою рівно рік тому так звані «харківські угоди» про продовження тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на території України до 2042 року.

Тимошенко нагадала, що ці угоди «грубо порушують» Конституцію України, яка не допускає розміщення в Україні іноземних військових баз, а їхня ратифікація «відбулася з кричущими порушеннями» регламенту Верховної Ради.

Крім того, перебування в Україні російського флоту ризикує втягнути державу в міжнародні конфлікти, а обіцяний взамін «дешевий» газ «обернувся його 50-відсотковим подорожчанням», заявила Тимошенко.

Сьогодні ж, на роковини ратифікації тих угод, партія «Наша Україна» та її лідер, колишній Президент Віктор Ющенко теж виступили за денонсацію «харківських угод» і об’єднання задля цієї мети українських політичних сил.
XS
SM
MD
LG