Доступність посилання

ТОП новини

Влада знову вихваляється проваленою судовою реформою (огляд преси)


Київ – Газета «День» нагадує, що вперше кримінальну справу проти Леоніда Кучми ще 2002 року порушив суддя Юрій Василенко. Тоді це йому коштувало кар’єри і друзів.

В інтерв’ю виданню колишній суддя Апеляційного суду Києва коментує сьогоднішнє розслідування «справи Гонгадзе» і те, що влада називає судовою реформою. Він вважає, що справжньої реформи не відбувається. Бо основні її принципи – незалежність і змагальність – просто відсутні. 99,5% судів підкоряються прокуратурі. Головна ж проблема, на думку пана Василенка, те, що в Україні і прокуратура, і судова система залежать від зміни влади. Повністю інтерв’ю читайте під заголовком «Про рабську психологію».

Партія регіонів не втомлюється трактувати як переваги судової системи те, що має зиск виключно для лічених осіб у високих владних колах. І це на тлі зменшеного фінансування судів, урізаних зарплат суддів, величезної кількості справ, що припадає на одного суддю, заплутаних законодавчих норм та інших сумних реалій роботи судової системи. Конкретніше про те, чим саме хизуються можновладці, розповідають «Економічні відомості» у статті «Влада знову вихваляється проваленою судовою реформою».

Про найпоширеніші види шахрайства в країні розповідає «Газета по-українськи». Першим у списку стоять кредитні спілки, потім агентства нерухомості і роботодавці, соціальні працівники та представники церкви. Як саме шахраї виманюють гроші у людей, видання розповідає у рубриці «Скандали».

Нинішня весна принесла на авторинок незвичне пожвавлення: лише за півтора місяці продано більше нових машин, аніж за увесь минулий рік. Як пишуть «Ізвєстія» в Україні», причина цього – поновлення автокредитування. Розраховуючи повернутися на докризовий рівень з об’єму видачі кредитів, банки знижують ставки, перші внески і пом’якшують вимоги.

Через тиждень після Великодня українці вшановують померлих родичів. Цей день у різних регіонах країни називається по-різному: Проводи, Могилки, Гробки, Дарна неділя. Про витоки цієї традиції, легенди і заборони у цей день розповідає газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG