Доступність посилання

ТОП новини

Війська Каддафі в Лівії ведуть новий наступ на Місрату


Сили лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі почали сьогодні новий наступ за підтримки танків на місто Місрата, єдине в західній частині Лівії, яке частково контролюють повстанці.

За повідомленнями місцевих медиків, напередодні в перебігу боїв минулої ночі в місті загинуло ще не менш як шість людей і десятки були поранені.

Тим часом у столиці Тріполі відбувається підготовка до похорону одного з молодших синів Каддафі Сейф-аль-Араба і трьох онуків лівійського лідера, які, за повідомленнями влади, загинули позавчора ввечері від повітряного удару міжнародної коаліції по резиденції Каддафі.

Учора юрби прихильників Каддафі вчинили на протест проти цього удару напади на будівлі посольств Великої Британії й Італії, раніше залишені працівниками, і місії ООН у Тріполі. ООН відтак оголосила, що евакуйовує зі столиці своїх іноземних працівників, а Лондон видворив посла Лівії на протест проти нападу на посольство.

Військові країн-учасниць міжнародної коаліції вже заявляли, що мети фізично знищити самого Каддафі чи членів його родини немає, але закритий комплекс будівель у Тріполі, де розташовані не тільки резиденція Каддафі, а й військові командні центри і пункти зв’язку, є законною ціллю ударів.
XS
SM
MD
LG