Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА: Приймати Євро-2012 в Україні готовий тільки Київ


Європейський союз футбольних асоціацій підтвердив участь тільки столиці України, разом із чотирма містами Польщі, як міст, що прийматимуть фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

При цьому Виконавча рада УЄФА не затвердила проведення в Києві фіналу Чемпіонату. Українська столиця мусить засвідчити значні поліпшення в підготовці до 30 листопада, щоб отримати це право.

Натомість Києву гарантовані тільки групові матчі й частина матчів чвертьфіналу і півфіналу.

Так само ще три українські міста – Львів, Донецьк і Харків – мусять до 30 листопада виконати умови УЄФА, щоб здобути можливість прийняти матчі Євро-2012.

При цьому УЄФА застерегла, що з цих загалом чотирьох українських міст можуть обрати тільки два – Київ і ще одне.

Дніпропетровськ та Одесу, яка разом із Харковом була серед резервних міст з українського боку, остаточно зняли з розгляду, бо вони не виконали вимог УЄФА.

В УЄФА заявили, що всі українські міста за результатами перегляду засвідчили значні недоліки щодо інфраструктури, і для того, щоб виконати хоча б мінімальні вимоги, необхідна значна робота.

Президент УЄФА Мішель Платіні після засідання Виконавчої ради європейського футбольного союзу, що відбувається в Бухаресті в Румунії, наголосив, що хотів би участі в Чемпіонаті рівної кількості міст від Польщі й України, але, якщо українські міста не підтвердять готовність до 30 листопада, право прийняти Євро-2012 отримають тільки два найкращі з них.

У Польщі УЄФА обрав для Євро-2012 Варшаву, Ґданськ, Вроцлав і Познань.

Резервні міста Краків і Хожув зняли з розгляду.


XS
SM
MD
LG