Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ може подати апеляцію на рішення УЄФА


Дніпропетровськ заявив про намір подати апеляцію на рішення виконкому УЄФА щодо визначення переліку міст, в яких проводитимуть матчі Євро-2012. Про це йдеться в офіційному зверненні виконкому Дніпропетровської міської ради до уряду і прем’єра Юлії Тимошенко.

«13 травня, згідно з ухвалою виконкому УЄФА, Дніпропетровськ було виключено з переліку міст, які змагаються за право приймати матчі Євро-2012. Це рішення стало шокуючою несподіванкою для громадськості міста. Проте саме Дніпропетровськ зробив все можливе для того, щоб Україна стала країною, що приймає Євро-2012», – наголошується у зверненні.

У листі йдеться, що місцева влада жодним чином не могла вплинути на вирішення «єдиної проблеми» у підготовці до футбольного чемпіонату – аеропорту Дніпропетровська, оскільки об’єкт перебуває у державній власності.

«Ми вважаємо, що саме через зволікання з боку держави Дніпропетровськ втратив шанс приймати матчі Євро-2012», – зазначає Дніпропетровський міськвиконком і закликає уряд назвати імена відповідальних за це осіб.

«Враховуючи вищезазначене, залишаємо за собою право подати апеляцію на рішення Виконкому УЄФА, оскільки згідно з правилами, це дозволено робити протягом 20 діб з дня оголошення результатів. Чекаємо відповідь до 23 травня 2009 року», – йдеться у зверненні.

УЄФА 13 травня на засіданні в Бухаресті визначила міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У Польщі містами-господарями визначені Варшава, Познань, Вроцлав і Ґданськ. Серед українських міст затверджений тільки Київ; Донецьк, Львів і Харків іще зберігають шанси прийняти матчі Чемпіонату, якщо засвідчать прогрес до 30 листопада.

Решта міст, а саме українські Дніпропетровськ і Одеса і польські Хожув і Краків, за рішенням УЄФА не розглядатимуться у майбутньому як основні або резервні і вибули зі змагання за право приймати матчі Євро-2012.

XS
SM
MD
LG