Доступність посилання

ТОП новини

Під будинком уряду почався «лежачий страйк» кримських татар


Кримські татари мають намір продовжувати голодування до ухвалення рішення уряду про виділення їм земельних ділянок. Про це сьогодні повідомили учасники пікету будівлі Кабінету Міністрів, представники громадської організації «Авдет» Наріман Потєлов, Ділявер Решітов, Рінат Шаймарданов і Решат Сейдалієв.

«Голодування триватиме до ухвалення рішення. Якщо рішення не буде, можлива голодна смерть одного з учасників акції», – заявили пікетники.

За їхніми словами, відсьогодні акція протесту переходить у нову форму – лежачий страйк: учасники акції ляжуть перед Кабміном на землю і лежатимуть упродовж світлового дня.

«Влада не залишає нам іншого виходу. Ми готові йти до останнього, щоб привернути увагу Прем’єр-міністра до нашої проблеми. І це повторюватиметься щодня, до вирішення нашого питання», – зазначили учасники пікету.

На даний час зі 120 учасників пікету про голодування оголосили семеро, зокрема 5 чоловіків і 2 жінки. «Триває п’ята доба голодування. Попри офіційну заяву про голодування, учасникам акції не було надано медичного супроводу, голодуючим забороняють лягати, стверджуючи, що це є порушенням громадського порядку. Попри це, жодної визначеності із земельного питання немає», – кажуть пікетники.

Кримські татари почали акцію протесту перед будівлею уряду у середині квітня з вимогою передати землю в Криму зі сфери управління Міністерства оборони, Міністерства аграрної політики й Академії аграрних наук у сферу управління місцевих органів влади для подальшої передачі кримським татарам.


XS
SM
MD
LG