Доступність посилання

ТОП новини

Росія розмістить в Абхазії та Південній Осетії менше військ, ніж планувала


Росія каже, що розмістить менше військ, ніж було заплановано, на території Абхазії та Південної Осетії. Перший заступник міністра оборони Росії генерал-полковник Олександр Колмаков, однак, не повідомив про точну нову кількість російських військ у цих регіонах.

Попередньо йшлося про 3 800 військових у кожній із двох республік, незалежність яких від Грузії Москва визнала після російсько-грузинської війни у серпні минулого року.

Сьогодні ж міністр закордонних справ Грузії Ґріґол Вашадзе, коментуючи заяву Росії про скорочення своїх військ в Абхазії та Південній Осетії, заявив, що «на окупованих територіях Грузії перебуває набагато більше солдатів, ніж заявляє Міноборони Російської Федерації. Наразі їхня кількість складає понад 15 тисяч солдатів та офіцерів», – сказав Вашадзе.

Заяву про скорочення чисельності військ Вашадзе назвав «радянським пропагандистським трюком», з яким уже грузини давно знайомі. «До конфліктних регіонів продовжують завозити новітню військову техніку», – зазначив грузинський міністр.


XS
SM
MD
LG