Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко призначив головою Секретаріату Ульянченко


Президент Віктор Ющенко призначив керівником Секретаріату Президента голову ради партії «Народний союз «Наша Україна», голову Київської обласної державної адміністрації Віру Ульянченко.

Про це сказано в указі Президента № 339/2009 від 19 травня.

Віра Ульянченко
Віра Ульянченко народилась у 1958 році. Закінчила філологічний факультет Київського університету імені Шевченка, перекладач. Була народним депутатом України 4-го скликання. З березня 2005 року – позаштатним радником Президента. Із червня 2006 року обіймала посаду голови Київської обласної державної адміністрації.

Минулої суботи, 16 травня, Віра Ульянченко була обрана головою Ради партії «Народний Союз Наша Україна».

Дотеперішній голова Секретаріату Президента Віктор Балога подав заяву про відставку 12 травня. Сьогодні, 19 травня, указом Президента Віктора Ющенка Віктор Балога звільнений з цієї посади.

Балога пояснив «категоричність» відставки

Віктор Балога
Головною причиною відставки з посади голови Секретарiату Президента Вiктор Балога назвав свою «категоричну» незгоду з рішенням Президента Вiктора Ющенка вдруге балотуватися на посаду Глави держави.

«Переконаний, що Ви не маєте морального права йти на президентські вибори. Принаймні, в цьому я Вам не соратник», – iдеться в заяві Балоги, повідомляє прес-служба партiї «Єдиний центр».

«І Ви, і Тимошенко не можете навіть претендувати на місце у владі. Ви обоє маєте піти», – наголосив колишній голова Секретаріату.

Балога пояснив свою переконаність тим, що Віктор Ющенко за весь час перебування на найвищій державній посаді «не зміг втілити обіцянок, які він давав українському суспільству під час виборчої кампанії 2004 року».

«Десять кроків назустріч людям» так і залишилися красивим міфом, не здійснено жодної системної реформи. Корупція та кумівство у владі, подвійні стандарти при прийнятті державних рішень стали буденністю. Прикро усвідомлювати, але Ви нічого не зробили для очищення влади», – заявив колишній керівник Секретаріату.

Другою причиною свого звільнення Балога назвав найближче оточення Віктора Ющенка, яке «з його волі увійшло у владу, зайнявши високі державні посади».

«Вам байдуже, що Ваше ж оточення, як корозія, роз’їдає владу і державу. Коли я доповідав Вам про кричущі факти, Ви вдавали, що не чуєте», – заявив Балога.

За його словами, упродовж майже трьох років роботи у Секретаріаті Президента він відчував постійний пресинг з боку оточення Президента, яке всіляко намагалося позбутися «незручного» глави Секретаріату. Тому, як зазначив Балога, відставка – це не втеча від труднощів, а відкритий протест проти спроб наближених до Глави держави людей керувати Секретаріатом.

Президент прийняв відставку Віктора Балоги

Сьогодні на сайті Президента оприлюднений указ про звільнення Балоги з посади голови Секретаріату Президента.

В інтерв’ю газеті «Дело», яке надруковане сьогодні, Президент Віктор Ющенко заявив, що він прийняв відставку керівника свого Секретаріату Віктора Балоги.

Президент, зокрема, зазначив: «Тут треба піти назустріч. Знову ж таки – я не бачу тут трагедії. Є перезарядка влади, яка назріла. Попереду виборча кампанія, і, очевидно, частина суспільства хотіла б побачити інших людей, іншу тактику, інші відносини. Я думаю, що це гарний спосіб вдосконалитись, а не повертати натомість голову весь час назад, займаючись критиканством, з’ясуванням стосунків і звинуваченнями. Давайте, заощаджуючи час, вигравати завтрашній день. Відтак, я гадаю, що тут все закономірно, а не несподівано».

Стосовно передвиборної кампанії Ющенка і чи займатиметься нею Віктор Балога, Президент відповів, що проводить консультації з цього приводу. «Я гадаю, що він самодостатня людина і буде займатися тим, що йому до душі. Або ж він допомагатиме в організації виборчої кампанії – тут двері відкриті. Якщо ж він займатиметься іншою діяльністю – це його право. У нас з цього приводу ще не було розмови», – сказав Глава держави.

Що ж до наступника Балоги на посаді керівника Секретаріату, Віктор Ющенко відповів, що це не настільки цікаво. «Ми говоримо про технічний апарат Президента, який займається забезпеченням роботи Глави держави. Я розглядаю декілька кандидатур. Але я не робив би окрему «фішку» навколо цього. Потрібна людина, яка спроможна забезпечити ритмічну роботу апарату Президента», – сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю газеті «Дело».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG