Доступність посилання

ТОП новини

У п’ятницю очікують рішення Берлінського суду за позовом сина Юрія Луценка


Федеральний суд у Берліні, як очікують, 22 травня оприлюднить рішення за позовом Олександра Луценка – сина міністра внутрішніх справ України – до газети Bіld.

Агентства повідомляють про це, посилаючись на департамент зв'язків із громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, за даними якого у вівторок федеральний суд Берліна у закритому режимі розпочав слухання справи за позовом Олександра Луценка.

Раніше видання Bіld повідомило, що в Німеччині в аеропорту Франкфурта 4 травня поліція затримала українського міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та членів української делегації в крайньому ступені сп’яніння. При цьому 19-річний син міністра Олександр нібито чинив поліції опір, за що на нього наділи наручники. За даними німецьких ЗМІ, Юрій Луценко в бійці з німецькими поліцейськими використовував образливі висловлювання.

У свою чергу МВС спростувало інформацію іноземних ЗМІ про те, що Юрій Луценко і члени української делегації МВС поводилися некоректно в аеропорту Франкфурта.

У вівторок Верховна Рада створила дві тимчасові слідчі комісії для розслідування обставин інциденту за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка

Термін роботи комісій – дев’ять місяців.

Згідно з постановою, попередній звіт комісії мають заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше ніж 22 травня.
XS
SM
MD
LG