Доступність посилання

ТОП новини

Єхануров назвав «комедією» публічне заслуховування звіту КРУ


Міністр оборони Юрій Єхануров називає «комедією» публічне заслуховування інформації Головного контрольно-ревізійного управління про зловживання у відомстві, яким він керує.

Під час доповіді про виявлені зловживання в Міноборони, яку на вимогу прем’єра Юлії Тимошенко заслуховували у відкритому режимі в присутності ЗМІ, керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський заявив, що чиновники оборонного відомства перешкоджали співробітникам КРУ в отриманні необхідної інформації.

У цей момент Єхануров перебив доповідача й звернувся до Тимошенко із проханням не влаштовувати комедію.

«У нас почали вимагати всі документи, які є в Міністерстві оборони. Я вас дуже прошу: я розумію ваші емоції й те, що засоби масової інформації тут, і те, що вам треба все це подати, але стримайтеся, будь ласка, нехай він (Сивульський) доповість, і потім будете ламати й далі цю комедію», – сказав міністр.

У відповідь на це Тимошенко суворо закликала Єханурова зберігати порядок.

«Ламати комедію будете ви, коли будете перед силовими структурами відповідати», – наголосила прем’єр.

При цьому Тимошенко закликала представників КРУ написати службову записку, де вказати прізвища чиновників Міноборони, які перешкоджали їхній роботі, для подальшого направлення матеріалів у Генеральну прокуратуру.

Сьогодні КРУ заявило, що iнформацiя про корупцiю в Мiнiстерствi оборони в 2008 роцi пiдтвердилася. Зокрема, за словами, керівника Головного контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського, Міністерство оборони ухвалило рішення про зміну цільового призначення 54 земельних ділянок, зокрема, 53 рішення ухвалили з порушенням законодавства.

XS
SM
MD
LG