Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко ініціює відставку Єханурова


Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко має намiр сьогодні невiдкладно направити прохання Президентовi Вiктору Ющенку про звiльнення мiнiстра оборони Юрiя Єханурова з посади «у зв’язку з виявленими масштабними зловживаннями та корупцією» у вiдомствi.

Про це вона заявила на засiданнi уряду, на якому заслуховували звіт Головного контрольно-ревізійного управління про зловживання в Міноборони у 2008 році.

Крім того, прем’єр повідомила, що одночасно має намір звернутися з листом про відставку Єханурова до депутатського корпусу. «Я не хочу, щоб в уряді була корупція. Ще раз підкреслюю, всі витрати по всіх міністерствах будуть перевірені», – заявила Тимошенко.

Сьогодні КРУ повідомило, що iнформацiя про корупцiю в Мiнiстерствi оборони в 2008 роцi пiдтвердилася. Зокрема, за словами, керівника Головного контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського, йдеться про масштабні порушення в земельній сфері, про корупцію в Міністерстві оборони під час організації харчування солдатів і закупівлі палива для військової техніки.

Голова КРУ також наголосив, що під час проведення перевірки робоча група зіткнулася з відмовою чиновників Міністерства оборони в наданні документів і допуску до об’єктів.

Міністр оборони Юрій Єхануров спростував інформацію КРУ і висловив сподівання на об’єктивне розслідування Генеральною прокуратурою операцій його відомства із землею.

«Я сподiваюся на чесний розгляд i за законом у Генеральнiй прокуратурi. Рiзниця в тому, Юлiє Володимирiвно, що в Генпрокуратурi розглянуть питання згiдно iз законом, i там немає кандидатiв у Президенти», – зазначив міністр.

XS
SM
MD
LG