Доступність посилання

ТОП новини

Рейтинг політичних казкарів. (Огляд преси)


Київ – Помилкова позиція самоізоляції Віктора Ющенка від роботи Секретаріату призвела до того, що Віктор Балога практично самостійно визначав кадрову політику відомства, яке він очолював. У результаті, як стверджує газета «День», канцелярія Президента перетворилася на канцелярію Балоги, де іноді ухвалювалися рішення, котрі дискредитували Віктора Ющенка. Лишається лише здогадуватися, чому Президент терпів усе так довго. Що ж до нового очільника Секретаріату Президента Віри Ульянченко, то вона, на думку експертів видання, стане чудовим сервісним обслуговуванням на адміністративній кухні Ющенка. Загалом же, сам прихід Ульянченко до Секретаріату Президента експерти розцінюють як завершення президентської кар’єри Віктора Ющенка.

Наскільки реальним є повернення до влади можновладців «епохи Л.Кучми»? У статті «Партія реваншу» газета «День» пише, що останнім часом почастішали коментарі екс-президентів України щодо політичної та економічної ситуації в країні. Вони радять, критикують, застерігають ... Однак, на думку газетярів, помилки нинішньої влади не означають, що «Кучма й компанія отримують моральне право репутаційного реваншу».

Газета «Нова» склала рейтинг найбезглуздіших виправдань політиків та державних діячів України. Очолює список суддя-колядник Ігор Зварич. Відразу за ним іде екс-міністр оборони Олександр Кузьмук з його суперечливими поясненнями трагічних наслідків бойових навчань. Є в списку і Юлія Тимошенко, яка, декларуючи мізерні доходи, скуповує цілі лінії одягу від найдорожчих дизайнерів світу. А у Віктора Балоги журналісти помітили часті і різкі зміни ставлення до Віктора Ющенка. То, мовляв, Віктор Андрійович навіть не може претендувати на місце у владі, тоді як ще пару тижнів тому екс-глава президентського Секретаріату характеризував Ющенка як перспективного державного діяча з великим багажем знань і досвіду. Про суперечливі і відверто кон’юнктурні висловлювання інших політиків розповідається в статті «Найкращі казкарі країни».

Фінансовий ринок України поступово стабілізується, стверджує газета «Факти». Ринковий курс долара знизився, нарешті ухвалене рішення про відміну мораторію на дострокове повернення банківських депозитів. Про те, як ці та інші події на фінансовому ринку позначаться на житті громадян і які подальші плану НБУ з нормалізації банківської системи, в інтерв’ю виданню розповідає голова ради Нацбанку Петро Порошенко. Заголовок матеріалу «Сьогодні ніхто не зацікавлений у подальшій стабілізації гривні».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG