Доступність посилання

ТОП новини

Один із лідерів польської «Солідарності» презентував книжку в Києві


Польський громадський діяч, публіцист Адам Міхнік презентував у Києві свою книжку «У пошуках свободи». Автор – один із найбільш активних учасників політичної опозиції Польщі у 1968 – 1989 роках, один з лідерів легендарної «Солідарності».

Від 1989 року Міхнік – головний редактор відомої загальнонаціональної «Ґазети виборчої». Події та роздуми у добу «буремного двадцятиліття», мрії про демократичну Польщу та її повернення у родину європейських народів лягли в основу книжки.

Як зазначив пан Міхнік, «я не уявляв боротьби з комунізмом без допомоги українських правозахисників і дисидентів. Я переконаний, що без демократичної, сильної України неможливий подальший розвиток європейських народів».

У передмові до книжки, академік В’ячеслав Брюховецький назвав Адама Міхніка «оптимістом і безжальним аналітиком», який намагається розплутати драматичні переплетіння польсько-українських стосунків.

Переклад українською мовою і публікацію книжки здійснило видавництвом «Дух і літера» (Київ) за сприяння Посольства Польщі та Польського інституту в Україні.
XS
SM
MD
LG