Доступність посилання

ТОП новини

Відносини США з Росією не здійснюватимуться за рахунок України – заступник держсекретаря


Під час запланованої на липень зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим президент США Барак Обама дасть чітко зрозуміти, що взаємини США з Росією не будуть забезпечуватись за рахунок жодної з країн регіону, зокрема України. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Голосу Америки заявив заступник державного секретаря США Джеймс Стайнберґ.

За словами американського високопосадовця, у намаганні покращити взаємини з Росією США мають намір обговорювати широкий спектр питань у регіоні і поза його межами, але вони не збираються вирішувати долю країн, які не будуть присутні за столом переговорів.

Стайнберґ підкреслив, що ні Україна, ні жодна інша країна не є розмінною монетою у взаєминах США з Росією.

«Україна повинна мати можливість ухвалювати рішення самостійно. Ми ніколи не зможемо ухвалювати рішення на користь одної країни за рахунок іншої. Ми вважаємо, покращання взаємин з Росією добре не лише для США та Росії, це добре для України також. І усі, кого я зустрічав в Україні, такої ж думки. Це в інтересах України, якщо, звичайно, це можливо, щоб США та Росія мали кращі взаємини», – заявив дипломат США.

Він також сказав, що «запевнив лідерів в Україні, що інтереси їх країни не будуть предметом торгів». «Покращання наших взаємин з Росією не буде відбуватись за рахунок України. Ми також дали зрозуміти Росії, що ми розраховуємо, що вони будуть поважати незалежність усіх країн регіону і що усі країни у регіоні мають право самостійно ухвалювати стратегічні рішення щодо свого майбутнього», – заявив заступник державного секретаря США.


XS
SM
MD
LG