Доступність посилання

ТОП новини

КНДР погрожує застосувати додаткові заходи «самооборони»


Міністерство закордонних справ Північної Кореї сьогодні попередило Організацію Об’єднаних Націй, що у випадку ухвалення Радою Безпеки ООН додаткових санкцій, Пхеньян вживе додаткові заходи «самооборони». За словами північнокорейського відомства це буде «неминучою» відповіддю на провокації Ради Безпеки ООН.

Рада Безпеки ООН не виключає застосувати додаткові санкції стосовно Пхеньяна. На початку тижня КНДР здійснила нові ядерні випробування та запустила три ракети короткого радіусу дії, чим порушила резолюції Ради Безпеки ООН.

У четвер південнокорейські та американські війська оголосили про підвищення бойової готовності через зростання напруженості у відносинах із Північною Кореєю.

У середу офіційний Пхеньян погрожував застосувати збройну силу, якщо війська США та Південної Кореї перехоплюватимуть північнокорейські кораблі, контролюючи перевезення матеріалів, необхідних для виготовлення ракет.

Влада КНДР заявила, що не вважає себе пов’язаною умовами перемир’я, якими завершилася війна 1950-53 років на Корейському півострові.

Південна Корея днями приєдналася до програми нерозповсюдження ядерної зброї, очолюваної Сполученими Штатами. Документ передбачає затримання кораблів із матеріалами, необхідними для створення ядерної зброї. А влада КНДР раніше заявляла, що приєднання Сеула до цієї програми буде сприйняте Пхеньяном як оголошення війни.

У Південній Кореї перебувають 28 з половиною тисяч військовослужбовців США.
XS
SM
MD
LG