Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрилася виставка праць онкохворих дітей


Виставка малюнків та світлин «Живемо всупереч!» приурочена до Міжнародного дня захисту дітей, що відзначатиметься 1 червня, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Місцеві волонтери, організатори заходу, мають на меті звернути увагу громадян на проблеми дитячої онкології і зібрати кошти на закупівлю дорогого медичного обладнання – інфузоматів, необхідних для проведення хіміотерапії. Наразі їх в області лише чотири, хоча потрібно вдесятеро більше.

Також гроші підуть на закупівлю медтехніки та препаратів для відділень онкогематології міської клінічної лікарні № 6 та планової хірургії обласної дитячої лікарні.

Організатори кажуть: у дитячих роботах люди мають побачити боротьбу маленьких авторів проти недуги, їхню надію й віру на ще один рік життя, на здійснення ще однієї мрії.

Також на виставці працює ярмарок-продаж робіт, створених під час занять арттерапією руками дітей, що перебувають на лікуванні. Це і малюнки, і вироби з глини, і оріґамі – складанки з паперу.

Приблизно 60 дітей на Дніпропетровщині щороку стають на облік до дитячої онкології. Найпоширеніший діагноз – захворювання крові. Державний бюджет покриває лише 70% видатків на потреби онкохворих дітей.
XS
SM
MD
LG