Доступність посилання

ТОП новини

General Motors наближається до рятівного банкрутства


Як повідомив у неділю речник комітету кредиторів американського автовиробника, 975 інституцій, які разом мають близько 54 відсотків боргових зобов’язань цієї компанії, погодилися з планом її реструктуризації, що його подало Міністерство фінансів США.

За цим планом, General Motors у її нинішньому вигляді офіційно оформить своє банкрутство, і на її місці буде створена нова компанія.

Коли документи про захист від банкрутства, як очікують, будуть подані вранці в понеділок, президент США Барак Обама планує публічно виступити з поясненням цього плану.

Адміністрація президента США дала General Motors часу до понеділка, щоб подати життєздатний план реструктуризації в обмін на урядову допомогу.

Міністерство фінансів запропонувало компанії такий план, за яким вона може отримати загалом до 50–60 мільярдів доларів допомоги, а натомість 72,5 відсотки її акцій перейде до американської держави. 10 відсотків формально новоствореної компанії мають отримати кредитори General Motors, які також одержать гарантії можливості викупити ще 15 відсотків.

Як очікують, документи про банкрутство General Motors подадуть у суд у справах банкрутства в Нью-Йорку. Нині в цьому ж суді добігає кінця процес у справі схожої реструктуризації через банкрутство іншого американського автовиробника Chrysler.
XS
SM
MD
LG