Доступність посилання

ТОП новини

Початок націоналізації банків? Бідні та багаті в уряді (Огляд преси)


Київ – Минулий місяць засвідчив, що владу цікавить тільки одне: вибори, стверджує газета «Голос України». Водночас, зазначає далі видання, монополізувати правду чи то Юлією Тимошенко, чи то Віктором Ющенком неможливо, бо у виборчу кампанію правда специфічна. Тому бізнес, приміром, не вірить урядовому мораторію на проведення адмінперевірок до 2010 року і не сумнівається, що уряд поставиться ліберальніше до грального бізнесу. Взагалі ж, підсумовує видання, політика Кабміну, з бюрократичним самопливом, ручним управлінням економічними процесами, популістськими рішеннями, справді, не цукор, однак вона тримає ситуацію на контролі. Про це зазначається в статті «Плюс-мінус стабільність».

З цього понеділка тимчасові адміністратори проблемних банків стануть не просто контролювати поточні операції фінансових установ, але і визначати їхню вартість. Опитані тижневиком «Ділова столиця» фінансисти упевнені, що новації приурочені до націоналізації банків, яка почнеться вже цього літа. Таким чином держава зможе отримати їх практично задарма, стверджується в публікації «Банки продадуть за гроші».

В цьому ж числі «Ділова столиця» інформує, що напередодні вступної кампанії Міністерство освіти провело генеральне чищення ринку, відмовивши в акредитації або зменшивши ліцензійний об'єм десяткам учбових закладів. Також профільне відомство звернулося до викладачів з проханням подати до 10 червня свої пропозиції щодо стягнення плати із студентів за освітні послуги. Проблеми освіти видання порушує у матеріалі «Без варіантів».

«Міністр агрополітики відкрив кишеню», у статті під таким заголовком газета «Діло» інформує, що голова головного аграрного відомства Юрій Мельник поставив крапку в урядовій кампанії з декларування доходів за 2008 рік. Порівнюючи доходи міністрів видання робить висновок, що найвдалішим у фінансовому плані пройшов рік для першого віце-прем’єра Олександра Турчинова. Він поповнив його статки на 5 млн. грн.. А найскромніші доходи задекларував міністр охорони здоров’я Василь Князевич – 161 тисячу гривень. Юлія Тимошенко в рейтингу доходів свого Кабміну посіла лише 9 місце - 386 тис. грн..

Перший день літа приніс несподіванку українцям: з 1 червня помітно підскочили ціни на низку послуг. Це і плата за житлово-комунальні послуги, і за проїзд на залізниці. Однак, як стверджують експерти газети «Нова», дещо все – подешевшає. Це, насамперед, харчі: фрукти, овочі і молочні продукти. Докладніше про це оповідається в статті «Послуги подорожчали, але товари падають в ціні».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG