Доступність посилання

ТОП новини

Президент не піде у вiдставку – Секретаріат


Інформація про те, що Президент Віктор Ющенко планує подати у відставку, «не відповідає дійсності», заявив постiйний представник Глави держави в парламентi, заступник голови Секретарiату Президента Iгор Попов.

«Президент не збирається подавати у відставку. Президент працюватиме на своєму мiсцi. Роботи багато. Тим більше, що iснує пряма загроза конституцiйному ладу в Українi», – заявив Попов.

За словами представника Секретаріату, Віктор Ющенко «захищатиме конституційний лад в Україні тими інструментами, які передбачені чинною Конституцією».

Попов нагадав, що свого часу глава держави пропонував одночасні дострокові вибори Президента України і Верховної Ради. «В принципі, можна повернутися до розгляду цього варіанту вирішення політичної кризи в Україні», – зазначив представник Президента у Верховній Раді.

Вчора бютівець Сергій Міщенко заявив, що в разі створення широкої коаліції Президент одразу оголосить дострокові вибори Верховної Ради та Глави держави.

Ющенко: «Я не відмовлюсь від того, з чим 5 років вів націю»

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не відмовиться від своїх переконань заради перемоги на виборах. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю агентству УНІАН.

«Але я хотів би вам чесно сказати, якщо ми говоримо про виборчу кампанію, і якщо я вірно розумію ваше запитання, чи я відмовлюсь від того, з чим я п’ять років йшов і вів націю, чи забуду про це місяці на три, я скажу: я цього не зроблю», – наголосив Президент.

За його словами, політика не варта того, щоб у такий спосіб домагатися того, що «не є твоєю суттю, що не є твоєю місією». «Хай це місце медом мазане, і хай залишається комусь, але брехнею йти до цього, це того не варте. Це неправильно і, як для мене, це важко. Для мене зрадити цьому… Я ж до цих цінностей іду все своє життя. Це поставити хрест на всьому», – зауважив Ющенко.

Водночас Глава держави наголосив, що він є оптимістом. «Я переконаний, що нація, яку ми сьогодні мило, любо називаємо українською, це не свинопаси, повірте, це нація, яка родить козаків, це нація, в якій багато легінів, які добре розуміють: якщо ти хочеш мати завтрашній день стабільним, спокійним, гідним, тоді це твоє завдання», – зазначив Президент.

Глава держави також заявив, що можливий союз Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко не зможе довго проіснувати і призведе до узурпації влади в Україні.

Тимошенко закликає всі політичні сили до об’єднання

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на об’єднанні всіх політичних сил у Верховній Раді для якнайшвидшого подолання фінансово-економічної кризи.

«Ми маємо сьогодні перші паростки надії на економічну стабілізацію. І тому хотіла б, щоб усі ми далі продовжували так працювати, як ми це робили у цих важких умовах. Але хотілося б, щоб ця робота відбувалася у політичному комфорті, при політичному об’єднанні всіх політичних сил в парламенті», – заявила Прем’єр, відкриваючи засідання Кабміну.

Голова уряду нагадала, що ще в грудні минулого року закликала всі парламентські політичні сили до консолідації та об’єднання зусиль для подолання наслідків кризи. «Я стояла і стою на позиціях повного об’єднання всіх політичних сил і досягнення ефективного результату для України», – наголосила Тимошенко.

«Я хочу сказати: або ми почнемо поважати свою країну і бачити позитивні результати, або з цим комплексом меншовартості, який сьогодні сіють брудні політики в країні, так народ, наша нація і буде жити, і з цим комплексом меншовартості будуть виховуватись ваші діти», – зазначила Прем’єр.

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступає за створення нової парламентської коаліції, ведучи консультації з її переформатування з іншими парламентськими фракціями, у тому числі й із Блоком Юлії Тимошенко.

Блок Литвина – проти «кулуарних домовленостей»

Фракція блоку Литвина критикує інші парламентські фракції за ведення кулуарних переговорів із переформатування коаліції. Про це заявив заступник голови фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський, виступаючи в парламенті.

Він наголосив, що його фракція виступає за розширення політичної відповідальності, у тому числі у Верховній Раді, але не підтримує проведення відповідних переговорів у закритому режимі.

«Кулуарні домовленості – не шлях до розширення бази відповідальності, до приєднання до наявної коаліції депутатів політичних сил, які ще не входять у коаліцію. Тому блок Литвина проти кулуарних домовленостей. Ми не будемо освячувати домовленості, які робляться в такому режимі», – сказав депутат.

Зарубінський наголосив, що країна не може бути розділена між двома політичними силами.

За його словами, блок Литвина виступає проти виборів Президента в парламенті й пролонгації повноважень депутатів Верховної Ради нинішнього 6-го скликання після 2012 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG